מדוע עליכם לשקול בניית אתר רספונסיבי?
בימיו הראשונים של האינטרנט, הדבר החשוב ביותר לעסקים רבים היה פשוט ליצור נוכחות מקוונת עבור העסק, כשכל אתר בכל עיצוב היה נחשב לאתר חדשני. לאורך השנים הלכו הסטנדרטים ועלו, באתרים שולבו טכניקות ואלמנטים מקצועיים יותר, ובהתאם לכך עלו גם ציפיות ודרישות הגולשים. תהליך זה נמשך בעידן בו מגוון המסכים והמכשירים מהם אפשר לגלוש באתרי אינטרנט הולך, עולה ומתרחב, כשמסך המחשב כבר הופך לסוג אחד של מסך מתוך שורה ארוכה של מסכי סמארטפון וטאבלט.
ייתכן שאתם זקוקים לשינוי יסודי של אתר האינטרנט שלכם
אם יש לכם אתר אינטרנט המשמש אתכם בעסק בצורה נאותה, מספק לכם תנועה של לקוחות ומסייע לכם לחשוף את העסק לציבור הרחב, לבטח חשוב לכם איך נראה האתר בעיני אחרים, ומה היא חוויית הגלישה של לקוחות פוטנציאליים באתר שלכם. אם עד כה, חוויית הגלישה הייתה נאותה וראויה גם עם אתר פשוט למדי, ייתכן מאוד שכיום אתם זקוקים לעדכון יסודי ומקיף של אתר האינטרנט שלכם על מנת לשמר רמה גבוהה של חוויית גלישה.
יישום חבילת עיצוב מותאמת למסך ולמכשיר
בניית אתר רספונסיבי הוא תהליך במסגרתו נבנה האתר באופן שמאפשר לו להתאים את עצמו לכל סוגי המסכים בכל גודל. אתר רספונסיבי יודע לזהות באופן אוטומטי את המכשיר ממנו מתבצעת הגלישה, לקבל את נתוני המסך, את הרוחב והגובה שלו, את הרזולוציה של המסך וכדומה, ובהתאם לכך ליישם חבילת עיצוב מוגדרת מראש הפורשת את האלמנטים השונים של האתר בצורה מסויימת המותאמת למסך ממנו מתבצעת הגלישה.
שימוש בשפות תכנות שונות להשגת המטרה
בניית אתר רספונסיבי מתמקדת בעיקר בבניית חבילת התוכנה שיודעת לבצע את הזיהוי, ובהתאם לכך לבצע את פרישת האלמנטים על גבי המסך. פעולה זו מתבצעת במסגרת קובץ CSS מרכזי הכולל את כל כללי העיצוב של האתר. קוד ה HTML המרכזי של האתר בסיוע סקריפטים של Javascript מבצעים את הזיהוי של נתוני המסך, ובהתאם לכך "שולפים" מקובץ ה CSS את כללי העיצוב הרלוונטיים לאותו מסך ולאותם מאפיינים, ועל פי כללי עיצוב אלה מציגים את האלמנטים השונים המרכיבים את ממשק המשתמש של האתר.