במסגרת קידום החוק לשיוויון זכויות לבעלי מוגבלויות, תוקנו במהלך 2013 תקנות הנגישות לשירותים והוספו תקנות חדשות המחייבות גם נגישות לאתרי אינטרנט.
על פי התקנות החדשות הוחלט שתוך שלוש שנים כלל אתרי האינטרנט מחוייבים לעבור התאמות ספציפיות בכדי שיעמדו בדרישות הנגישות, החוק יכנס לתוקף החל מאוקטובר 2016.
מספר בעלי המגבלויות במדינת ישראל עומד על כ1.6 מליון אזרחים אשר מתקשים בדרגות שונות להתמודד עם העולם הטכנולוגי. לשם כך נולד החוק אשר אמור להביא להנגשת המידע ברשת לבעלי המגבוליות המהווים אחוז כה גדול מאוכלוסיות הגולשים ברשת.
החוק תוקן באוקטובר 2013 תחת חוק "שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות התשנ"ח-1998"
הסעיף המדובר הוא סעיף 35 העוסק בנגישות אתרי אינטרנט, החוק מחייב עמידה בתקן הבינלאומי ה-WCAG 2.0.
את סעיפי הענישה ניתן לחלק לשני חלקים:
1. אכיפה מנהלתית:
בסמכות פקחי נציבות שוויון הזכויות לבחון כל שירות או מקום שייבחרו, לרבות אתרי אינטרנט. במידת הצורך פקח נגישות יכול להוציא "צו נגישות" לאתר האירנט, צו זה יכלול התאמות שעל בעל האתר לבצע לפי לוח זמנים שהפקח יבחר לנכון. הפרה של צו זה עלול לגרור הגשת כתב אישום פלילי וקנסות כנגד בעלי האתר, גובה הקנסות יכולים להגיע עד לכ-150,000 ש"ח וכפל קנסות על כל עיכוב.
2. אכיפה אזרחית:
א. תביעה פרטית- לפי החוק כל אדם או ארגון יכול לתבוע לפיצוי את בעלי האתר ללא הוכחת נזק עד 50 אלף ש"ח. במידה והתובע ויוכיח כי נגרם לו אישית נזק גבוה יותר מ50 אלף ש"ח יוכל לתבוע עד גובה ההוכחה באישור בית המשפט.
ב. תביעה ייצוגית - כל אדם עם מוגבלות או ארגון העוסק/מייצג אנשים עם מוגבלויות יכולים להגיש תביעה יצוגית כנגד האתר ובעליו. כל תביעה ייצוגית תצטרך לעבור אישור של ביהמ"ש וכאמור התובעים יוכלו לתבוע ללא הוכחת נזק לאחר קבלת האישור.
כדי לקבוע רף הנגשה הוחלט ליצור מספר דרגות הנגשה, לשם כך נוצר התקן הבינלאומי לנגישות ע"י ה-W3C, ארגון האמון על קביעת תקנות רשת עולמיות.
התקן כולל שלוש רמות נגישות( AA, A, וAAA) כאשר החוק הישראלי מחייב את האתרים לעמוד לפחות ברמת הנגישות AA של התקן.
אנו נספק מידע לגבי רמת נגישות AA, לפירוט על רמת נגישות AAA יש לעבור לקישורים רלוונטים ולקרוא אודות רמה זו. רמה זו לא מחוייבת בחוק אך אתרים אשר פונים לקהלים ספציפים עשוים כן לבחור ולהתאים את אתרם לרמה הגבוה ביותר כדי להקל על משתמשיו.
למרות הקושי הטכנולוגי הקיים בהנגשת אתרי האינטרנט לפי התקנות, ישנם יתרונות רבים בתהליך ההנגשה, מעבר לעמידה בתקנים שקובע החוק ותמיכה באוכלוסיה שלמה שבעלת מוגבלות כזו או אחרת, בעלי האתרים ירגישו מספר שיפורים לאחר ביצוע תהליך ההנגשה כגון:
עליה בתנועה אורגנית - כיום מרבית האתרים אשר לא עומדים בתקן אינם נגישים לבעלי מוגבלויות אשר עד היום נכנסו לאתר ויצאו ממנו לאחר שגילו קושי בתפעולו, לאחר ההנגשה האתר יפתח את דלתיו בפני לקוחות חדשים אשר לא היו חשופים למידע הטמון בו קודם לכן דבר היגדיל את זמן השהות באתר, יביא שיפור באחוזי הנטישה, הגדלת מספר העמודים הנצפים, שיפור תעבורה חודשית וכמובן אחוזי המרה גבוהים יותר.
התאמה נכונה יותר למנועי החיפוש הינו עולם בפני עצמו בתחום קידום האתרים. כחלק מהנגשת האתר יבוצעו מספר תיקונים כגון קישור טקסטים לתמונה, שיפור ההיררכיה של האתר,הוספת טקסט לתמונות ועוד. כל אלו משפרים את התאמת האתר לדרך בה עובדים מנועי החיפוש דבר היתרום לקידום האתר כולו בעתיד הלא רחוק.
כיום רק חלק קטן מאוד מהאתרים מוכרים כנגישים ומקבלים מקום של כבוד באתר הנגישות הראשי, הכרה מוקדמת כאתר נגיש תביא לעליה בכמות הגולשים והלקוחות, והערכה מכלל הציבור כנותן שרות יותר מאשר אתרים אחרים שאינם נגישים.
תוך נסיונות חוזרים ונשנים של בניית אתר אינטרנט לעסק שלהם, המייסדים של Simbla מצאו, לאורך השנים, חוסר בכלים פשוטים לבניית אתרים יפים, מרשימים ומתקדמים. התוצאות לא היו מספקות ודרשו זמן רב של עבודה.
לכן, בשנת 2013, Simbla נוסדה, על מנת לספק פתרון חכם וקל כל סוגי העסקים- קטנים כגדולים.
למייסדים של Simbla, יותר מ- 15 שנים של ניסיון בפלטפורמות מבוססות ענן ובניית אתרים.
אנו מסייעים לעסקים קטנים ובינוניים לייצר נוכחות אינטרנטית ולהתפתח בקלות לשוק התחרותי והקשוח, של המאה ה-21.
בחזון שלנו, Simbla מייצרת סביבה חדשה, ובה בניית אתרים באינטרנט היא נגישה לכולם!
support@simbla.com
How to create a website - מדריך לבניית אתרים.
Free Icon Generator - כלי חינמי ליצירת אייקונים.
כל הזכויות שמורת לSimbla
2014